Vask og reparasjon av tepper

Vi tilbyr profesjonell tepperens, håndvask av tepper reparasjon av alle typer tepper i Oslo.

Reparasjon og restaurering av tepper 

Har teppet ditt blitt slitt etter flere års bruk, eller har du vært så uheldig å få revner eller hull i et gulvteppe du er glad i? Vi hjelper deg gjerne med å restaurere teppet ditt tilbake til sitt originale stand.

Vi reparerer alle typer tepper ‒ fra persiske underverk til praktiske ryer.

Som spesialister på orientalske tepper, har vi mye kunnskap om arbeid med delikate og eksklusive stoffer. Teppet ditt er i gode hender hos oss.

Spesialister på persiske tepper

Orientalske tepper er håndsydde, og det ligger mye arbeid bak et slikt produkt. Vi har gjennom flere års erfaring tilegnet oss kunnskapen som trengs for å gjennomføre reparasjoner av slike tepper. Vi garanterer at du vil bli fornøyd med resultatet.

Raske løsninger som gaffateip eller et par sy-sting for å holde sammen en flenge kan kanskje fungere i noen uker. Det er likevel ikke en permanent løsning, og kan i verstefall gjøre problemet større. Vi anbefaler derfor å få teppet reparert med en gang uhellet inntreffer. På den måten er det enklere å få til et godt resultat, og du vil forhåpentligvis kunne ha teppet i mange år til.

Vanlige skader vi reparerer er: 

  • Reparasjon av teppefrynser 
  • Reparasjon av teppekanter 
  • Reparasjon av hull i teppet

Vask av håndlagde tepper

Tips: Husk at håndknyttede tepper ikke skal renses, men kun håndvaskes. Du bør heller ikke vaske teppet for ofte, dette sliter for mye på teppet. Vi anbefaler vask cirka hvert femte år.

Når du investerer i et orientalsk teppe er det i din beste interesse å holde det rent og pent så lenge som mulig. Ved siden av skitt og lukt som akkumuleres i tepper, trives mikroskopiske organismer som støvmidd i skitne tepper. Av denne grunn bør du vurdere å vaske teppet ditt minst hvert femte år.

For å preservere verdien, og integriteten til ditt orientalske teppe er det viktig å vaske teppet profesjonelt. Vi har årelang erfaring med håndvask av verdifulle orientalske tepper, og vet derfor hvordan ditt teppe må behandles. For oss er ikke vask bare å fjerne skitt, men en viktig måte å bevare de naturlige fibrene i teppet ditt.

Hvordan vet jeg at teppet bør renses eller vaskes?

 

Vanlige flekker vi renser og vasker bort er: 

  • Urinflekker
  • Oppkast
  • Flekker fra mat og drikke

Slik sjekker du hvor skittent teppet er:

  • Plukk opp et hjørne av teppet og gi baksiden av teppet et lite spark. Hvis det kommer en sky av støv ut av teppet er det skittent og må rengjøres. Husk at noe støv og fiber er normalt!
  • Gni håndflaten hardt over teppet i 5 til 10 sekunder. Se på fingrene og håndflaten: Hvis hånden er skitten er det på tide å vaske teppet.
  • Fold del av teppet tilbake slik at du ser en linje bunnen av teppet. Vi anbefaler tepperens hvis bunnen av teppet er skittent.
 

Ønsker du vask eller reparasjon av andre type tepper?

Ta kontakt så kan vi gi deg råd for den beste behandlingen.

Kontakt oss