Teppevask – Slik vasker du teppet ditt

Støv og skitt som får lov til å trenge ned i teppet over tid, bidrar til at fibrene ødelegges. Derfor er det svært viktig at du handler raskt, dersom du kommer i skade for å søle noe på teppet.

Å rengjøre teppet regelmessig er alfa og omega for levetiden på et teppe. I løpet av flere år blir hjemmets liggende møbel utsatt for ulike belastninger.hamadan_web Jo mer trafikk oppå teppet, desto oftere kreves det selvsagt at det rengjøres. Her følger noen enkle tips for hvordan du best mulig og mest skånsomt kan foreta en teppevask.

Støvsug regelmessig

En smart måte å støvsuge teppet ditt på, er først å gå over den siden som peker opp. Gjør det grundig og med jevne mellomrom. Sørg for å fjerne støv som henger igjen på støvsugerbørsten ofte.

Deretter legger du et rent laken utover gulvet, og snur teppet over på lakenet, slik at det blir liggende med fronten ned. Støvsug baksiden nøye – her samler det seg opp mye støv over tid! Hvis støv under teppet blir liggende, kan det føre til unødvendige striper i gulvet ditt.

Få bort flekkene

Det finnes flere måter å få bort flekker på et teppe, avhengig av flekktype og hva slags teppe du har. Har du for eksempel sølt rødvin? Ikke få panikk, men vær rask på avtrekkeren! Med klut og vann kommer du langt på vei, men husk å bruke så lite vann som overhodet mulig.

For å stoppe en rødvinsflekk fra å sette seg i teppet ditt, må du raskest mulig skylle med varmt vann. Deretter tørker du over med en ren klut som ikke loer, for å fjerne fuktigheten.

Teflekker kan du vaske over med lunkent vann. Husk å tørke opp fuktigheten så godt det lar seg gjøre. Søler du kaffe, bør du skylle med litt varmere vann. Deretter finner du en ren klut, dyppet i oppvarmet sprit, og gnir forsiktig på flekken.

Hvordan vet jeg om teppet trenger å vaskes?

Uansett hvor flink du er til å følge rengjøringsråd, vil teppet ditt en vakker dag komme til å trenge en grundigere vask enn hva du selv klarer å gi det. Dersom teppet ditt ser mattere ut enn før eller overflaten har ulike farger, bør du vurdere å få det grundig vasket hos en profesjonell aktør.

Andre grunner til å oppsøke en profesjonell tepperenser, er ved vond lukt og tydelige merker rundt områdene hvor du har hatt møbler stående.

Trenger du profesjonell vask av ditt teppe?

Ta kontakt så kan vi gi deg råd for den beste behandlingen.
Kontakt oss