Vask og restaurering av tepper

Vi tilbyr profesjonell håndvask/ tepperens og restaurering av alle typer tepper i Oslo.

Tips: Husk at håndknyttede tepper ikke skal renses, kun håndvaskes. Du bør heller ikke vaske teppet for ofte, dette sliter for mye på teppet. Vi anbefaler vask ca hvert femte år.

Vask av håndlagde tepper

Når du investerer i et orientalsk teppe er det i din beste interesse å holde det rent og pent så lenge som mulig. Ved siden av skitt og lukt som akkumuleres i tepper, trives mikroskopiske organismer som støvmidd i skitne tepper. Av denne grunn bør du vurdere å vaske teppet ditt minst hvert femte år.

For å preservere verdien, og integriteten til ditt orientalske teppe er det viktig å vaske teppet profesjonelt. Vi har årelang erfaring med håndvask av verdifulle orientalske tepper, og vet derfor hvordan ditt teppe må behandles. For oss er ikke vask bare å fjerne skitt, men en viktig måte å bevare de naturlige fibrene i teppet ditt.

Tepperens

Burde teppet mitt vaskes?

For å bedømme hvor skittent et teppe er:

  • Plukk opp et hjørne av teppet og gi baksiden av teppet et lite spark. Hvis det kommer en sky av støv ut av teppet er det skittent og må rengjøres. Husk at noe støv og fiber er normalt!
  • Gni håndflaten hardt over teppet i 5 til 10 sekunder. Se på fingrene og håndflaten: Hvis hånden er skitten er det på tide å vaske teppet.
  • Fold del av teppet tilbake slik at du ser en linje bunnen av teppet. Vi anbefaler tepperens hvis bunnen av teppet er skittent.

Tepperens av andre type tepper?

Ta kontakt så kan vi gi deg råd for den beste behandlingen.

Kontakt oss